ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu

ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu (https://www.forumsahane.com/)
-   Pratik Bilgiler (https://www.forumsahane.com/pratik-bilgiler/)
-   -   Gıdaları Mikroorganizmalardan Uzakta Tutabilmek İçin İp Uçları (https://www.forumsahane.com/pratik-bilgiler/26902-gidalari-mikroorganizmalardan-uzakta-tutabilmek-icin-ip-uclari.html)

MaiAlmila 06 Temmuz 2022 01:40

Gıdaları Mikroorganizmalardan Uzakta Tutabilmek İçin İp Uçları
 
[Foruma üye olmadığınız sürece forum içeriğindeki bağlantıları görüntüleyemezsiniz. Foruma üye olmak için TIKLAYIN!]


İlk olarak yapmamız gereken kişisel hijyenimize önem vermek. Özellikle ellerimizi sık sık yıkamayı unutmamalıyız.

Doğrama tahtası gibi mutfak aletlerinin temizlenmemesi veya çiğ ile pişmiş gıdanın aynı yerde kesiminin yapılması besin zehirlenmesi riskinde ciddi oranda artışlara neden olur. Bu sebeple doğrama tahtası, bıçak ve temizlik bezleri gibi araç-gereçler her zaman temiz tutulmalıdır. Gıda ile temas eden yüzey her zaman dezenfekte edilmelidir.

Gıdaların bulunduğu kap veya ambalaj her zaman kapalı olmalıdır.

Gıdalar her zaman yerden yüksekte bulunmalıdır.

Çiğ tüketilecek sebze ve meyveler asla iyice yıkanmadan yenmemelidir.

Gıda atıkları ve çöpler gıdalardan uzakta kalmalı ve çöpün kapağı her daim kapalı kalmalıdır.


rafinera


Forum saati, Türkiye saatine göre ayarlanmış olup şu anki saat: 06:47.

Yazılım: vBulletin® 3.8.5
Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.