![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 7,724
Konular: 4576
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
|
![]() Etli Meyhane Pilavı Tarifi ![]() Malzemeleri: 400 gr Bulgur 150 gr tereyağı 400 gr Kuzu kuşbaşı 150 gr Soğan 2 tatlı kaşığıTuz 1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber 200 gr Domates 50 gr Sivri biber 1 2/3 bardak Et suyu Etli Meyhane Pilavı Tarifi'nin Yapılışı: Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın. Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin. Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin. Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin. |
![]() |
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
etli, meyhane, pilavı, tarifi |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Pilavlı Tart | Firuzende ✮ | Makarnalar - Pilavlar | 0 | 12 Ocak 2021 05:39 |
Etli Pirinç Pilavı Tarifi | Firuzende ✮ | Makarnalar - Pilavlar | 0 | 12 Ocak 2021 05:37 |
Güveç Pilavı Tarifi | Firuzende ✮ | Makarnalar - Pilavlar | 0 | 12 Ocak 2021 05:33 |
Çöç Tarifi | Seyrüsefa | Et Yemekleri | 0 | 14 Ağustos 2020 06:44 |
Sac Kömbesi Tarifi | Seyrüsefa | Hamur İşleri | 0 | 08 Ağustos 2020 05:48 |
Forum | Yasal Uyarı | Künye |
Yazılım: vBulletin® 3.8.5 Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. |
ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur. |
|