Forum Logo

Geri Git   ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu > Forum Sahane < KADIN - ERKEK - ÇOCUK ALANI > > Yemek Tarifleri > Makarnalar- Pilavlar


Etli Meyhane Pilavı Tarifi


User Tag List

Yeni konu oluştur  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Ocak 2021, 05:41   #1
Forum Ekibi
 
Firuzende ✮ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 4,131
Konular: 2418
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Etli Meyhane Pilavı Tarifi

Etli Meyhane Pilavı Tarifi


Malzemeleri:
400 gr Bulgur
150 gr tereyağı
400 gr Kuzu kuşbaşı
150 gr Soğan
2 tatlı kaşığıTuz
1/2 tatlı kaşığı Kırmızı biber
200 gr Domates
50 gr Sivri biber
1 2/3 bardak Et suyu

Etli Meyhane Pilavı Tarifi'nin Yapılışı:
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın. Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçimi doğrayın.

Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun. Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak, 5-6 dakika daha pişirin. Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. Üzerini örtecek kaçlar su ilave edin.

Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.

Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.

Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Bulguru 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.

Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.
Firuzende ✮ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
etli, meyhane, pilavı, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etli Pilavlı Tart Firuzende ✮ Makarnalar- Pilavlar 0 12 Ocak 2021 05:39
Etli Pirinç Pilavı Tarifi Firuzende ✮ Makarnalar- Pilavlar 0 12 Ocak 2021 05:37
Güveç Pilavı Tarifi Firuzende ✮ Makarnalar- Pilavlar 0 12 Ocak 2021 05:33
Çöç Tarifi Seyrüsefa Et Yemekleri 0 14 Ağustos 2020 06:44
Sac Kömbesi Tarifi Seyrüsefa Hamur İşleri 0 08 Ağustos 2020 05:48

Forum saati, Türkiye saatine göre ayarlanmış olup şu anki saat: 07:29.

Forum Yasal Uyarı Künye
Yazılım: vBulletin® 3.8.5
Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumSahane, lisanslı yazılım kullanan yasal bir kültür forumudur.

ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur.
Yer sağlayıcı niteliğini haiz forum sitemiz üzerinde, hukuka aykırı gördüğünüz içeriklerin bildirimlerini İLETİŞİM bağlantısından bizlere iletirseniz en geç iki (2) iş günü içerisinde hukuk birimimizce gerekli inceleme, gerekiyorsa işlem ve tarafınıza dönüş yapılacaktır.
ForumSahane içerisinde yapılan paylaşımların ve paylaşımlara yazılan yorumların IP kayıtları tutulmakta olup, hukuka aykırılık hallerinde bu veriler ilgili makamlarla paylaşılacaktır.

Forum Sahibi: Seyrüsefa