Geri Git   ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu > Forum Sahane < KADIN - ERKEK - ÇOCUK ALANI > > Yemek Tarifleri > Makarnalar - Pilavlar


Etli Pirinç Pilavı Tarifi


User Tag List

Yeni konu oluştur  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Ocak 2021, 05:37   #1
Forum Ekibi

 
Firuzende ✮ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 4,573
Konular: 2638
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Etli Pirinç Pilavı Tarifi

Etli Pirinç Pilavı Tarifi


Malzemeleri:
2 su bardağı pirinç
2.5 çorba kaşığı tuz
2 4/5 su bardağı tavuk ya da et suyu
6.5 çorba kaşığı tereyağı
3 orta boy soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
500 gr yağsız kuşbaşı kuzu eti
1 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
2 su bardağı sıcak su

Etli Pirinç Pilavı Tarifi'nin Yapılışı:
Pirinci pilav için hazırlayın. Et suyunu bir taşım kaynatıp, sıcak olarak bir kenarda saklayın.

Bir tencereye tereyağını koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, sık sık arıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin. Eti katıp, yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha, etler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirmeye devam edin.

Tuz ve biberini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Ateşi kısın. Ağır ateşte, 10 dakika daha, etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Etler pişme suyunu çekince sıcak et suyunu katıp, bir taşım kaynatın. Et suyu kaynar kaynamaz pirinci ilave edin. Yaklaşık 18-20 dakika, ağır ateşte, pirinç et-suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Etli pilavı demlendirdikten sonra önceden ısıtılmış tabaklara aktarıp, sıcak olarak servis yapın.
Firuzende ✮ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
etli, pilavı, pirinç, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rengarenk Pirinç Sekileri Seyrüsefa Manzara Resimleri 17 16 Temmuz 2021 02:47
Güveç Pilavı Tarifi Firuzende ✮ Makarnalar - Pilavlar 0 12 Ocak 2021 05:33
Pirinç ve Satranç Üzerine Seyrüsefa Hikayeler 0 03 Ekim 2020 07:34
Çöç Tarifi Seyrüsefa Et Yemekleri 0 14 Ağustos 2020 06:44
Sac Kömbesi Tarifi Seyrüsefa Hamur İşleri 0 08 Ağustos 2020 05:48

Forum saati, Türkiye saatine göre ayarlanmış olup şu anki saat: 00:27.

Forum Yasal Uyarı Künye
Yazılım: vBulletin® 3.8.5
Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumSahane, lisanslı yazılım kullanan yasal bir kültür forumudur.

ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur.
Yer sağlayıcı niteliğini haiz forum sitemiz üzerinde, hukuka aykırı gördüğünüz içeriklerin bildirimlerini İLETİŞİM bağlantısından bizlere iletirseniz en geç iki (2) iş günü içerisinde hukuk birimimizce gerekli inceleme, gerekiyorsa işlem ve tarafınıza dönüş yapılacaktır.
ForumSahane içerisinde yapılan paylaşımların ve paylaşımlara yazılan yorumların IP kayıtları tutulmakta olup, hukuka aykırılık hallerinde bu veriler ilgili makamlarla paylaşılacaktır.

Forum Sahibi: Seyrüsefa