![]() |
![]() |
#1 |
...ÖZ... ![]() ![]() Kaydolma Tarihi: 28 Kasım 2021
Mesajlar: 4,486
Konular: 2611
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 3 Thread(s)
|
![]() Antakya Kömbe Tarifi MALZEMELER Hamuru İçin: 125 gram eritilmiş tereyağı 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilin 3/4 su bardağı un Üzeri İçin: 1 çay bardağı susam ![]() KÖMBE NASIL YAPILIR? Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun. Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın. Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın. Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Afiyet olsun. KÖMBE PİŞİRME SÜRESİ: KAÇ DAKİKADA PİŞER? 10 kişilik kömbe tarifinin hazırlama süresi 30 dakika, pişirme süresi 20 dakikadır. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
antakya, kömbe, tarifi |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antakya’da Kıddes-Yıkanma Bayramı | MaiAlmila | Kültür Dünyası | 0 | 05 Şubat 2022 03:52 |
Kömbe Tarifi | MaiAlmila | Hamur İşleri | 0 | 03 Şubat 2022 01:02 |
Forum | Yasal Uyarı | Künye |
Yazılım: vBulletin® 3.8.5 Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. |
ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur. |
|