![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 7,724
Konular: 4576
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
|
![]() Hünkar Beğendi Tarifi Patlıcandan başka, farklı şekle girip, onlarca belki de yüzlerce farklı tarif ortaya çıkarılmış başka bir sebze var mı acaba? Osmanlı mutfağının güzel lezzetlerinden biri olan Hünkar Beğendi, uzun yıllardır değişmeyen tarifler arasında yer alıyor. ![]() Hazırlanma Süresi 2 Saat Pişirme Süresi 60 Dakika Hünkar Beğendi Tarifi Bekledikçe kıvamı koyulaşan beğendiyi tekrar ısıtmanız gerektiğinde sütle kıvamı ayarlayabilirsiniz. Kebap için kuşbaşı eti ve tereyağını bir tencereye alın, yüksek ateşte etler suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin. 400 gram kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı tereyağı Etler suyunu çekince soğanı, sarımsağı, biberi ilave edin ve solana kadar soteleyin. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 1 diş rendelenmiş sarımsak 1 adet kıyılmış çarliston biber Salçayı ve pul biberi de ekleyin kokusu çıkana kadar soteleyin. Domatesleri de ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakın. Tuzunu, karabiberini kontrol edin. Suyunu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 su bardağı rendelenmiş domates 1/2 (Yarım) çay kaşığı toz karabiber Yeteri kadar tuz Patlıcanları fırının ızgara ayarında közleyin ve soyun. Beğendiyi hazırlamak için kesme tahtasının üzerinde közlenmiş patlıcanları bıçakla püre olana kadar kıyın. Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun, soğutun. Üzerine sütü ekleyerek açın. Bir tavaya patlıcan püresini ve unlu sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirin. 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt En son kaşar peynirini ekleyin ve tuzunu kontrol edip karıştırın. 1/2 (Yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yeteri kadar tuz Servis tabağına aldığınız beğendinin üzerine kebabından da servis edin ve kıyılmış maydanoz serpin. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
beğendi, hünkar, tarifi |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
Forum | Yasal Uyarı | Künye |
Yazılım: vBulletin® 3.8.5 Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. |
ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur. |
|