Geri Git   ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu > ❁ KADIN-ERKEK-ÇOCUK ❁ > Yemek Tarifleri > Et Yemekleri


Hünkar Beğendi Tarifi


User Tag List

Yeni konu oluştur  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Nisan 2022, 03:13   #1

 
Firuzende ✮ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 7,724
Konular: 4576
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi Tarifi

Patlıcandan başka, farklı şekle girip, onlarca belki de yüzlerce farklı tarif ortaya çıkarılmış başka bir sebze var mı acaba? Osmanlı mutfağının güzel lezzetlerinden biri olan Hünkar Beğendi, uzun yıllardır değişmeyen tarifler arasında yer alıyor.



Hazırlanma Süresi
2 Saat
Pişirme Süresi
60 Dakika

Hünkar Beğendi Tarifi

Bekledikçe kıvamı koyulaşan beğendiyi tekrar ısıtmanız gerektiğinde sütle kıvamı ayarlayabilirsiniz.

Kebap için kuşbaşı eti ve tereyağını bir tencereye alın, yüksek ateşte etler suyunu çekinceye kadar sotelemeye devam edin.

400 gram kuzu kuşbaşı 1 çorba kaşığı tereyağı

Etler suyunu çekince soğanı, sarımsağı, biberi ilave edin ve solana kadar soteleyin.
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan 1 diş rendelenmiş sarımsak 1 adet kıyılmış çarliston biber

Salçayı ve pul biberi de ekleyin kokusu çıkana kadar soteleyin. Domatesleri de ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakın. Tuzunu, karabiberini kontrol edin. Suyunu çekip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı pul biber 1 su bardağı rendelenmiş domates 1/2 (Yarım) çay kaşığı toz karabiber Yeteri kadar tuz

Patlıcanları fırının ızgara ayarında közleyin ve soyun. Beğendiyi hazırlamak için kesme tahtasının üzerinde közlenmiş patlıcanları bıçakla püre olana kadar kıyın.

Ayrı bir yerde tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun, soğutun. Üzerine sütü ekleyerek açın. Bir tavaya patlıcan püresini ve unlu sütü ekleyip karıştırarak orta ateşte 5 dakika pişirin.

2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt

En son kaşar peynirini ekleyin ve tuzunu kontrol edip karıştırın.
1/2 (Yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Yeteri kadar tuz

Servis tabağına aldığınız beğendinin üzerine kebabından da servis edin ve kıyılmış maydanoz serpin.

Firuzende ✮ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
beğendi, hünkar, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Forum saati, Türkiye saatine göre ayarlanmış olup şu anki saat: 05:06.

Forum Yasal Uyarı Künye
Yazılım: vBulletin® 3.8.5
Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumSahane, lisanslı yazılım kullanan yasal bir kültür forumudur.

ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur.
Yer sağlayıcı niteliğini haiz forum sitemiz üzerinde, hukuka aykırı gördüğünüz içeriklerin bildirimlerini İLETİŞİM bağlantısından bizlere iletirseniz en geç iki (2) iş günü içerisinde hukuk birimimizce gerekli inceleme, gerekiyorsa işlem ve tarafınıza dönüş yapılacaktır.
ForumSahane içerisinde yapılan paylaşımların ve paylaşımlara yazılan yorumların IP kayıtları tutulmakta olup, hukuka aykırılık hallerinde bu veriler ilgili makamlarla paylaşılacaktır.

Forum Sahibi: Seyrüsefa