Geri Git   ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu > Forum Sahane < KADIN - ERKEK - ÇOCUK ALANI > > Yemek Tarifleri > Et Yemekleri


Kekikli Sac Kavurması Tarifi


User Tag List

Yeni konu oluştur  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Temmuz 2021, 05:11   #1
Forum Ekibi

 
Logos ❁ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 4,496
Konular: 2610
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Kekikli Sac Kavurması Tarifi

Kekikli Sac Kavurması Tarifi

Servis: 4 kişilik
Hazırlama, pişirme süresi: 1 saat

Malzemeler:

1 kg kuzu eti, kasabınızdan but bölümünden sotelik isteyin
2 yemek kaşığı sıvı yağ (fındık yağı da kullanabilirsiniz)
1 yemek kaşığı tereyağı
12 adet arpacık soğan
10 adet sivri biber
5 diş sarımsak
4 orta boy domates
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
5-6 sap taze kekik
2 sap biberiye


Yapılışı:

Etleri geniş bir teflon veya döküm tavaya alıp kapağı kapalı olarak kısık ateşte sularını salıp çekene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Etler pişerken bu arada arpacık soğanların kabuklarını soyup ikiye bölün.

Sivri biberleri uzunlamasına ikiye bölüp içindeki çekirdeklerini çıkararak 3-4 cm uzunluğunda kesin.

Sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.

Domateslerin kabuklarını soyarak çekirdeklerini çıkartıp atın ve kabaca doğrayın (domatesin çekirdekli bölümleri çok ekşi ve asidik olup yemeğin lezzetini bozduğundan kullanmıyoruz!).

Kekik ve biberiyeleri de yıkayıp kurumaları için kenara alın.

Etlerin suyu tamamen çekilince sıvı yağı ekleyip ara sıra karıştırarak 5-6 dakika kavurun ve tavadan kenara alın. İhtiyaç duyarsanız tavaya 1-2 yemek kaşığı daha sıvı yağ ekleyip ısıtın. Soğan ve biberleri ilave edip açık ateşte 4-5 dakika kadar soteleyin. Sarımsak, tereyağı ve etleri de ekleyip 1-2 dakika sonra domatesleri ekleyin. Domateslerin çok fazla sulanmamaları için 3-4 dakika içinde ocağı kapatın. Tuz ve kekik ve biberiyeyi ilave ederek ocağı kapatın.

Yanında pilav ve fırınlanmış patates ile servis edebilirsiniz.


Müjgan Yurtseven

Kelimeler;
Çöldeki bir su damlası gibi değerlidir,
Kullanırken kıymetini bilin...
Logos ❁ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kavurması, kekikli, saç, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Domates Turşusu Kavurması Cats ❁ Salatalar - Mezeler 0 01 Ocak 2021 05:42
Salatalık Turşusu Kavurması Cats ❁ Salatalar - Mezeler 0 01 Ocak 2021 05:40
Kelem-Lahana Turşusu Kavurması Cats ❁ Salatalar - Mezeler 0 01 Ocak 2021 05:38
Fasulye Turşusu Kavurması Cats ❁ Salatalar - Mezeler 0 01 Ocak 2021 05:32
Köz Kırmızı Biber Kavurması Tarifi Seyrüsefa Salatalar - Mezeler 0 08 Eylül 2020 22:39

Forum saati, Türkiye saatine göre ayarlanmış olup şu anki saat: 00:38.

Forum Yasal Uyarı Künye
Yazılım: vBulletin® 3.8.5
Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumSahane, lisanslı yazılım kullanan yasal bir kültür forumudur.

ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur.
Yer sağlayıcı niteliğini haiz forum sitemiz üzerinde, hukuka aykırı gördüğünüz içeriklerin bildirimlerini İLETİŞİM bağlantısından bizlere iletirseniz en geç iki (2) iş günü içerisinde hukuk birimimizce gerekli inceleme, gerekiyorsa işlem ve tarafınıza dönüş yapılacaktır.
ForumSahane içerisinde yapılan paylaşımların ve paylaşımlara yazılan yorumların IP kayıtları tutulmakta olup, hukuka aykırılık hallerinde bu veriler ilgili makamlarla paylaşılacaktır.

Forum Sahibi: Seyrüsefa