![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Schweinshaxe | Alman Mutfağı ![]() Schweinshaxe, jambon ya da domuz eklemidir. Genellikle, derisi kemikten kolayca ayrılıncaya, et yumuşak ve sulu hale gelene ve deri gevrek ve kırılgan hale gelene kadar kavrulur. Özellikle Bavyera’da popülerdir. Et, büyük kesimlerde bir haftaya kadar günlerce marine edilir. Et bazen günlerce ve büyük kesimlerde bir haftaya kadar marine edilir. Bu işemin ardından düşük sıcaklıklarda ortalama iki ila üç saat boyunca kavrulur. En popüler garnitürler patates ve lahana çeşitleridir. Ayrıca, Bavyera versiyonu da klasik olarak patates köfteleri ve kırmızı lahana veya lahana turşusu ve patates ile servis edilir. Bunu denemek için en iyi yer kesinlikle Münih’teki en ünlü bira fabrikası olan Hofbraeuhaus’tur. Serra Utkum İkiz ![]() Kelimeler;
Çöldeki bir su damlası gibi değerlidir, Kullanırken kıymetini bilin... |
![]() |
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
alman, mutfağı, schweinshaxe |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Schnitzel | Alman Mutfağı | Logos ❁ | Dünya Mutfakları | 0 | 30 Temmuz 2022 17:32 |
Brezel | Alman Mutfağı | Logos ❁ | Dünya Mutfakları | 0 | 30 Temmuz 2022 17:30 |
Kartoffelpuffer | Alman Mutfağı | Logos ❁ | Dünya Mutfakları | 0 | 30 Temmuz 2022 17:29 |
Spätzle | Alman Mutfağı | Logos ❁ | Dünya Mutfakları | 0 | 30 Temmuz 2022 04:26 |
Rouladen | Alman Mutfağı | Logos ❁ | Dünya Mutfakları | 0 | 30 Temmuz 2022 04:25 |
Forum | Yasal Uyarı | Künye |
Yazılım: vBulletin® 3.8.5 Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. |
ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur. |
|