![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 7,724
Konular: 4576
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
|
![]() Tuile Tarifi | Fransa Yapılan yemeklerin görüntüsü kadar lezzetini de arttırmaya yardımcı, birçok çeşitli malzemeden yapılabilen ve aslında yapımı tahmin edilenden daha kolay bir ürün olan “Tuile”. ![]() Tuile nedir? Orijinal tarifinde un, tereyağı, beyaz şeker ve badem bulunan Fransa kökenli tuile, tatlı ya da tuzlusu yapılabilen ince, kıtır, çoğunlukla şekillendirilmiş ve yemeklerin yanında servis edilen pişmiş bir gofret/bisküvidir. Tuile görüntüsü sebebi ile daha çok kiremite benzetilmektedir. Tuile ne demek? Fransızca’da kiremit anlamına da gelmektedir. Türkçe’ de zaman zaman “tül” diye bahsedilen ve modern versiyonları çeşitli peynirler, meyveler, farklı baharatlar ve renk veren sebzeler gibi çok çeşitli bazlar içeren tuile, dantele benzeyen delikli formlarda da karşımıza çıkmaktadır. Tuile kullanım alanları Tuile bisküvileri, kıvırarak dondurma külahı gibi diğer bir deyişle kornet şeklinde ya da daha küçük ve farklı formlarda pişirilerek pasta süslemelerinde de kullanılabiliyor. Genellikle panna cotta gibi tatlılara garnitür olarak eklenir veya dondurma ya da sorbenin altında yenilmesi için yapılan kaplar olarak da servis edilmek üzere kullanılabilir. ![]() Türkiye’de genelde orta-üst segmente yönelik hizmet veren “fine dining” diye nitelendirilen servis, yemek kalitesi ve sunumuyla üst düzey standartlarda hizmet veren restoranların, hazırlanan yemek ve tatlılarının daha hoş görünecek şekilde tasarlanması amacıyla tuile ile süslendiğini oldukça sık görebiliriz. Aslında tahmin edilenin aksine, özellikle evde yemek yapmakla ilgilenen kişilerin rahatlıkla yapılabileceği bir üründür. ![]() Tuile tarifi 100 gram parmesan peyniri Taze kekik, biberiye gibi otlar Karabiber Tuile Yapılışı Fırını 200 derecede ayarlayıp ısıtın. Parmesan peynirini rendeleyin. Karabiberi ve olabildiğince ince bir şekilde doğranmış yeşillikleri ekleyin. Fırına konulmak üzere bir tepsinin tabanına fırın kâğıdı serin ya da mevcutsa silikon silpat materyalini yerleştirin. Hazırlamış olduğunuz peynir içerikli karışımdan 1 yemek kaşığına denk gelecek kadar malzemeyi alıp, ince bir tabaka oluşturacak şekilde yerleştirin. Tepsiyi fırına yerleştirdikten sonra yaklaşık 3 dakika olacak şekilde pişirerek erimesini bekleyin. Ardından fırından çıkarılan tepsinin üzerinde tuile bisküvilerin soğumasını ve sertleşmesini bekleyin. Arzu edilirse yapılan ürünlerden daha kavisli bir görüntü elde etmek için silindir bir materyale hafifçe sarılabilir. Soğuyup çıtır ve sert bir görünüm kazanan tuile bisküvilerini, yakışacağını düşündüğünüz yemeklerin yanında veya üstünde servis edebilirsiniz. Seren Fırat ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
fransa, tarifi, tuile |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lyon | Fransa | Cats ❁ | Ülkeler ve Şehirleri | 0 | 14 Nisan 2022 02:57 |
Colmar | Fransa | Cats ❁ | Ülkeler ve Şehirleri | 3 | 05 Nisan 2022 03:49 |
Kruvasan Tarifi | Fransa | Firuzende ✮ | Dünya Mutfakları | 1 | 05 Eylül 2021 13:48 |
La Ciotat | Fransa | Seyrüsefa | Ülkeler ve Şehirleri | 0 | 01 Şubat 2021 20:25 |
Demi Glace Sos Tarifi | Fransa | Firuzende ✮ | Soslar | 0 | 12 Ocak 2021 03:23 |
Forum | Yasal Uyarı | Künye |
Yazılım: vBulletin® 3.8.5 Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. |
ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur. |
|