Geri Git   ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu > ❁ KADIN-ERKEK-ÇOCUK ❁ > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları


Kuzu Etli Özbek Pilavı


User Tag List

Yeni konu oluştur  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 15 Ocak 2022, 01:58   #1

 
Firuzende ✮ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 7,724
Konular: 4576
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Kuzu Etli Özbek Pilavı

Kuzu Etli Özbek Pilavı

Servis: 4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Malzemeler:

200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış
Yarım kg kuzu eti, sotelik
Yarım kg havuç, Jülyen doğranmış
1 bardak sıcak su
2 bardak baldo pirinç + 1 tatlı kaşığı tuz +yeterince ılık su
1 bardak haşlanmış nohut
1 çay kaşığı tuz
2 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı kimyon


Yapılışı:

* Pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuzu derin bir kaba alın, üzerini aşana kadar ılık su ekleyip kenarda bekletin.

*Zeytinyağı ve soğanı geniş bir pilav tenceresinde kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ocağı açık ateşe ayarlayın, eti ekleyip etin suyunu salmasına izin vermeden soteleyin (mühürleme yapıyoruz), havuçların yarısını ekleyip havuçlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha soteledikten sonra 1 bardak sıcak su ilave edin, orta ateşte et yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık yarım saat pişirin (bu süre sonunda tencerenin dibinde 2 - 3 yemek kaşığı kadar suyundan kalmış olmalı).

*Etler piştikten sonra pirinci bol suda yıkayıp suyunu süzdürün.

*Tencerede pişen etin üzerine haşlanmış nohut, yıkanmış pirinç ve havuçların diğer yarısını yayın (karıştırmayın), tuz ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocağı kapatıp kimyonu serpiştirin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra alttan üste doğru karıştırarak sıcak olarak servis edin.

Not:
*Aynı yöntemle et yerine tavuk baget but ile pişirilebilir, her iki türlü de çok lezzetli oluyor.

Müjgan Yurtseven

Firuzende ✮ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
etli, kuzu, pilavı, Özbek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Milli Halterci Furkan Özbek Avrupa Şampiyonu Seyrüsefa Diğer Spor Haberleri 0 06 Nisan 2021 01:59
Etli Meyhane Pilavı Tarifi Firuzende ✮ Makarnalar - Pilavlar 0 12 Ocak 2021 05:41
Etli Pirinç Pilavı Tarifi Firuzende ✮ Makarnalar - Pilavlar 0 12 Ocak 2021 05:37
Kuzu Tandır | Kuzu Büryan Tarifi Firuzende ✮ Et Yemekleri 0 12 Ocak 2021 03:37
Özbek Atasözleri Seyrüsefa Atasözleri ve Deyimler 0 03 Ağustos 2020 19:05

Forum saati, Türkiye saatine göre ayarlanmış olup şu anki saat: 04:40.

Forum Yasal Uyarı Künye
Yazılım: vBulletin® 3.8.5
Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumSahane, lisanslı yazılım kullanan yasal bir kültür forumudur.

ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur.
Yer sağlayıcı niteliğini haiz forum sitemiz üzerinde, hukuka aykırı gördüğünüz içeriklerin bildirimlerini İLETİŞİM bağlantısından bizlere iletirseniz en geç iki (2) iş günü içerisinde hukuk birimimizce gerekli inceleme, gerekiyorsa işlem ve tarafınıza dönüş yapılacaktır.
ForumSahane içerisinde yapılan paylaşımların ve paylaşımlara yazılan yorumların IP kayıtları tutulmakta olup, hukuka aykırılık hallerinde bu veriler ilgili makamlarla paylaşılacaktır.

Forum Sahibi: Seyrüsefa