![]() |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 7,724
Konular: 4576
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
|
![]() Kuzu Etli Özbek Pilavı Servis: 4 - 6 kişilik Hazırlama süresi: 20 dakika Pişirme süresi: 50 dakika Malzemeler: 200 ml’lik su bardağı ölçüsüyle: 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 büyük kuru soğan, yemeklik doğranmış Yarım kg kuzu eti, sotelik Yarım kg havuç, Jülyen doğranmış 1 bardak sıcak su 2 bardak baldo pirinç + 1 tatlı kaşığı tuz +yeterince ılık su 1 bardak haşlanmış nohut 1 çay kaşığı tuz 2 bardak sıcak su 1 tatlı kaşığı kimyon ![]() Yapılışı: * Pirinç ve 1 tatlı kaşığı tuzu derin bir kaba alın, üzerini aşana kadar ılık su ekleyip kenarda bekletin. *Zeytinyağı ve soğanı geniş bir pilav tenceresinde kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun. Ocağı açık ateşe ayarlayın, eti ekleyip etin suyunu salmasına izin vermeden soteleyin (mühürleme yapıyoruz), havuçların yarısını ekleyip havuçlar yumuşayana kadar birkaç dakika daha soteledikten sonra 1 bardak sıcak su ilave edin, orta ateşte et yumuşayana kadar tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık yarım saat pişirin (bu süre sonunda tencerenin dibinde 2 - 3 yemek kaşığı kadar suyundan kalmış olmalı). *Etler piştikten sonra pirinci bol suda yıkayıp suyunu süzdürün. *Tencerede pişen etin üzerine haşlanmış nohut, yıkanmış pirinç ve havuçların diğer yarısını yayın (karıştırmayın), tuz ve 2 bardak sıcak suyu ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocağı kapatıp kimyonu serpiştirin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra alttan üste doğru karıştırarak sıcak olarak servis edin. Not: *Aynı yöntemle et yerine tavuk baget but ile pişirilebilir, her iki türlü de çok lezzetli oluyor. Müjgan Yurtseven ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
etli, kuzu, pilavı, Özbek |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Milli Halterci Furkan Özbek Avrupa Şampiyonu | Seyrüsefa | Diğer Spor Haberleri | 0 | 06 Nisan 2021 01:59 |
Etli Meyhane Pilavı Tarifi | Firuzende ✮ | Makarnalar - Pilavlar | 0 | 12 Ocak 2021 05:41 |
Etli Pirinç Pilavı Tarifi | Firuzende ✮ | Makarnalar - Pilavlar | 0 | 12 Ocak 2021 05:37 |
Kuzu Tandır | Kuzu Büryan Tarifi | Firuzende ✮ | Et Yemekleri | 0 | 12 Ocak 2021 03:37 |
Özbek Atasözleri | Seyrüsefa | Atasözleri ve Deyimler | 0 | 03 Ağustos 2020 19:05 |
Forum | Yasal Uyarı | Künye |
Yazılım: vBulletin® 3.8.5 Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. |
ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur. |
|