Geri Git   ForumSahane.com | Genel Forum Sitesi | Kültür ve Bilgi Forumu > Forum Sahane < KADIN - ERKEK - ÇOCUK ALANI > > Yemek Tarifleri > Dünya Mutfakları


Kruvasan Tarifi | Fransa


User Tag List

Yeni konu oluştur  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 05 Eylül 2021, 13:43   #1
Forum Ekibi

 
Firuzende ✮ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 4,433
Konular: 2583
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Kruvasan Tarifi | Fransa

Kruvasan Tarifi | Fransa

6-8 Kişilik
20dk Pişirme
15dk Hazırlama

Kruvasan Tarifi İçin Malzemeler

1 yemek kaşığı şeker
1 paket yaşmaya(kuru mayada olur)
1 çay bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane oda sıcaklığında yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
4-4, 5 su bardağı un
Hamuru açmak için nişasta
Hamurun aralarına sürmek için eritilmiş tereyağı


Kruvasan Yapılışı

Şeker, ılık su ve mayayı yoğurma kabına alıp mayanın aktif hale gelmesini bekleyin.
Daha sonra sütü sıvı yağı yumurtayı ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın.
Unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamur kıvama geldikten sonra 5 10 dakika daha yoğurun. 15 dakika üzerini nemli bezle kapatarak dinlendirin.
Dinlenen hamuru 14 eşit parçaya bölüp bezeler halime getirin. İlk 7 sini alıp tabak büyüklüğünde nişasta kullanarak açın.
Her kata eritilmiş tereyağından sürerek üst üst koyun. En üst hamura yağ sürmüyoruz kenara alıp üzerlerini örtün. Kalan 7 beze içinde aynı işlemi yapın.
İlk açtığınız 7 li yağlanmış hamuru alıp ellerinizle bastırıp kenarlarından çekiştirerek açın. Açtığınız hamuru 12 eşit parçaya bölüp içlerine birer tatlı kaşığı nutella sürün ve sarın.
Yarım saat tepsi mayası için bekleyin. (bu adımı atlamayın lütfen) Yarım saat dolduktan sonra yumurta sarılarını sürüp 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.

Firuzende ✮ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05 Eylül 2021, 13:48   #2
Forum Ekibi

 
Firuzende ✮ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 4,433
Konular: 2583
Mentioned: 2 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Yanıt: Kruvasan Tarifi | Fransa

Kruvasanın Tarihçesi

Orijinal ismiyle croissant, bir fırın ürünüdür. Hamuru arasına
yağ sürülüp katlanarak tekrar tekrar açıldığı için pişirildikten sonra katmanlar halinde kabarır. Bu da onun özel olmasını sağlayan en önemli özelliğidir.

Croissant, Fransızca bir kelimedir. Buna göre bu yiyeceğin ülkemize Fransa’dan
gelmiş olduğunu anlıyoruz.

Bu yiyecek, Avusturya’nın Viyana kentine ait hamur ürünleridir. Tarihinin 13. yüzyıla kadar dayandığı düşünülmektedir. Eski adı kipferl olan bu hamur işi, içerisi fındık dolgularıyla doldurulan ve günümüz kruvasanlarına göre daha ağır ve yoğun bir tatlılığa sahip olan bir yiyecektir.

17. yüzyılın başlarında bu hamur değişmeye başladı ve geleneksel kruvasanın hamuru ilk kez belgelendi.


Bu yiyeceğin ülkemizde çok sevilmesinin sebebi ne olabilir diye düşündük. Belki de gelişiminde bizim kültürümüzün de etkileri olduğu için olabilir. Nasıl bir etkimiz mi var? Bir rivayete dayanan kısa bir hikaye anlatacağız.

Efsaneye göre, 1683 yılında 2. Viyana kuşatmasında gece boyunca çalışan Viyanalı fırıncılar şehrin altından tünel açmaya çalışan Türkleri duydular. Şehrin savunucularını uyararak kuşatmanın bozguna uğramasına sebep oldular. Daha sonra fırıncılar, kutlamada Osmanlı sancağının önemli sembolü olan hilali simgeleyecek bir hamur işi yaptılar. Almanca kipferl ya da hilal kelimesi, Viyana’nın Türklere karşı kazandığı zaferin sembolü haline geldi.


Bu hamur işinin Fransa’ya yolculuğu ise Viyana’da doğan Marie Antoinette’nin bu yiyeceği Paris’te tanıtmasıyla başladı. Fransa’da kruvasanın doğrulanan ilk kanıtı, August Zang adlı bir fırıncıya dayanıyor.
Zang, 1800’lerin başında Paris’te lüks bir pastaneye sahipti, Boulangerie Viennoise adını memleketi Viyana’dan alıyordu ve kipferl dahil birçok ünlü ikramını sunuyordu. Yine de Paris versiyonu, geleneksel tatlılardan daha yumuşak hale getirildi ve Parisliler, hilal şekillerinden dolayı onlara kruvasan demeye başladı.


Candan Ülker

Firuzende ✮ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
fransa, kruvasan, tarifi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Colmar | Fransa Cats ❁ Ülkeler ve Şehirleri - Halklar 1 18 Haziran 2021 20:45
Kruvasan Kırıntılı Çikolatalı Mus (Mousse) | Fransa Seyrüsefa Dünya Mutfakları 0 13 Nisan 2021 12:01
Marsilya | Fransa Logos ❁ Ülkeler ve Şehirleri - Halklar 0 16 Ocak 2021 23:08
Demi Glace Sos Tarifi | Fransa Firuzende ✮ Dünya Mutfakları 0 12 Ocak 2021 03:23
Strasbourg | Fransa Seyrüsefa Ülkeler ve Şehirleri - Halklar 0 01 Aralık 2020 00:46

Forum saati, Türkiye saatine göre ayarlanmış olup şu anki saat: 18:50.

Forum Yasal Uyarı Künye
Yazılım: vBulletin® 3.8.5
Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

ForumSahane, lisanslı yazılım kullanan yasal bir kültür forumudur.

ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur.
Yer sağlayıcı niteliğini haiz forum sitemiz üzerinde, hukuka aykırı gördüğünüz içeriklerin bildirimlerini İLETİŞİM bağlantısından bizlere iletirseniz en geç iki (2) iş günü içerisinde hukuk birimimizce gerekli inceleme, gerekiyorsa işlem ve tarafınıza dönüş yapılacaktır.
ForumSahane içerisinde yapılan paylaşımların ve paylaşımlara yazılan yorumların IP kayıtları tutulmakta olup, hukuka aykırılık hallerinde bu veriler ilgili makamlarla paylaşılacaktır.

Forum Sahibi: Seyrüsefa