![]() |
|
![]() ![]() |
|
LinkBack | Seçenekler | Görüntüleme stilleri |
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() Kaydolma Tarihi: 11 Ekim 2020
Mesajlar: 7,685
Konular: 4667
Mentioned: 5 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
|
![]() Empanadas Böreği Tarifi | Güney Amerika ![]() Empanada, İspanya, Orta Amerika (Meksika),Filipinler ve başta Şili, Arjantin, Paraguay, Uruguay, Peru, Bolivya, Kolombiya, Ekvador ve Venezuela olmak üzere Güney Amerika'da içi doldurularak yapılan ve yenen bir börektir. Meksika'da empenadalar tatlı (ananas, çilek v.b.) ya da tuzlu (tavuk, sığır, v.b.) malzemelerle doldurularak servis edilir. 4 Ocak tarihinde Villa de Álvarez ve çevresinde Día de la Empanada yani empenada günü kutlanır ki bugünde empenadalar için bir vaftiz baba (padrino de la empanada) aranır. Villa de Álvarez şehir merkezinde, halk festivalinin yapıldığı empenada fuarı bulunur. EMPANADAS İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 75 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı sirke Yarım su bardağı su İç harcı için: 1 adet kuru soğan 10 dal maydanoz 200 gram az yağlı kıyma Yarım çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 1 adet kırmızı dolmalık biber 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Üzeri için: 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı su EMPADANAS BÖREĞİ TARİFİ, NASIL YAPILIR? Yumurta, sirke ve suyu bir kasede çırpmakla başlayın. Başka bir kabın içinde unu, tuzu ve tereyağını karıştırın. İki karışımı bir kapta yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için 40 dakika bekletin. Bu arada iç harcını yapmaya başlayın. Harç malzemelerini bir tavada güzelce kavurun. Dinlenen hamuru avuç içi büyüklüğünde bezelere bölün. Bezeleri unla açarak iç harcını yerleştirin ve ağızlarını kapatın. Bu sırada yumurta ve suyu bir kapta karıştırarak hazırladığınız bezelerin üzerine sürün. Börekleri tepsiye dizin. 180 derecelik fırında 30 dakika kadar, üstleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Empanadas böreğinin iç harcında dilediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Börekleri istediğiniz boyut ve şekillerde hazırlayabilirsiniz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
İçeriği Sosyalleştir |
Etiketler |
amerika, böreği, empanadas, güney, tarifi |
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk) | |
Seçenekler | |
Görüntüleme stilleri | |
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rum Böreği Tarifi | Cats ❁ | Sebze Yemekleri | 0 | 12 Şubat 2021 07:28 |
Pastırmalı Gül Böreği Tarifi | Firuzende ✮ | Hamur İşleri | 0 | 12 Ocak 2021 03:40 |
Güney Amerika’daki Gizemli Tüneller | Logos ❁ | İlginç Olaylar | 0 | 15 Kasım 2020 19:21 |
Vejetaryen Böreği Tarifi | Logos ❁ | Hamur İşleri | 0 | 18 Ekim 2020 02:11 |
Güney Amerika Uygarlıklarında Yılan | Seyrüsefa | Mitoloji | 0 | 13 Eylül 2020 21:32 |
Forum | Yasal Uyarı | Künye |
Yazılım: vBulletin® 3.8.5 Yazılımın telif hakkı sahibi: Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd. |
ForumSahane, yer sağlayıcı bir forum sitesidir. İnternet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesi hakkındaki 5651 sayılı kanunun, yer sağlayıcılar hakkındaki yükümlülükleri düzenlediği beşinci maddesi uyarınca; yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir. Dolayısıyla her katılımcımız yaptığı paylaşımlardan, kendi yazdığı yorumdan sorumludur. |
|