Tekil mesaj gösterimi
Alt 06 Temmuz 2022, 01:40   #1
MaiAlmila
...ÖZ...

MaiAlmila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
✮ Kayıt Tarihi: 28 Kasım 2021
✮ Burç: Yükselen Terazi
✮ Hobi: Bilgi Sevgisi
✮ Mesajlar: 6,158
✮ Konular: 3695
✮ Bahsedilenler: 5 Post(s)
✮ Etiketler: 3 Thread(s)
@MaiAlmila
Standart Gıdaları Mikroorganizmalardan Uzakta Tutabilmek İçin İp Uçları

Gıdaları Mikroorganizmalardan Uzakta Tutabilmek İçin İp Uçları



İlk olarak yapmamız gereken kişisel hijyenimize önem vermek. Özellikle ellerimizi sık sık yıkamayı unutmamalıyız.

Doğrama tahtası gibi mutfak aletlerinin temizlenmemesi veya çiğ ile pişmiş gıdanın aynı yerde kesiminin yapılması besin zehirlenmesi riskinde ciddi oranda artışlara neden olur. Bu sebeple doğrama tahtası, bıçak ve temizlik bezleri gibi araç-gereçler her zaman temiz tutulmalıdır. Gıda ile temas eden yüzey her zaman dezenfekte edilmelidir.

Gıdaların bulunduğu kap veya ambalaj her zaman kapalı olmalıdır.

Gıdalar her zaman yerden yüksekte bulunmalıdır.

Çiğ tüketilecek sebze ve meyveler asla iyice yıkanmadan yenmemelidir.

Gıda atıkları ve çöpler gıdalardan uzakta kalmalı ve çöpün kapağı her daim kapalı kalmalıdır.


rafinera

MaiAlmila isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla